Hemoroideplager

I april 2017 var jeg hos Gastroenterologisk poliklinikk på sykehuset for undersøkelse og behandling av hemorider etter i en lang periode fått blod på papiret ved avføring. Jeg ble henvist av min fastlege pga en utvendig hemoride (en salgs hudfold/tapp rett utfor endetarmsåpningen) og hard avføring men på undersøkelsen (rektoskopi) på sykehuset viste det seg at jeg hadde 2-3 innvendige hemorider som ble behandlet med strikk og skulle falle av i løpet av noen dager.
Den utvendige hemoriden (hudfold/tappen) var ikke en hemoride men en mariske. Han mente den ikke så farlig ut eller jeg skulle beskymre meg og synes ikke jeg trengte å fjerne den hvis jeg ikke hadde plager med den noe jeg ikke hadde på det tidspunktet.

Nå mange måneder etterpå har jeg fremdeles blod ved avføring. Det er bare på papiret og friskt men lite blod. Jeg synes det er veldig plagsomt.
Jeg synes også den marisken er veldig plagsomt og irriterende men jeg har også hørt og lest her på nettet at det å fjerne sånne marisker er veldig smertefullt i etterkant derfor er jeg litt i tvil om jeg vil fjerne den. Jeg klør også veldig enkelte ganger der marisken er.

Er dette hemorider som har kommet tilbake? Er det farlig? Dette skjer jo bare når jeg har avføring.
Er marisken farlig?

Jeg kan også nevne at jeg ikke er så flink å drikke vann eller spise fiber som jeg ble fortalt skulle hjelpe ved en tidligere legebesøk og om det kan vær noe årsak til at jeg har hemorider.
Jeg har ingen symptomer som vekttap men jeg har perioder med litt røtthet/slapphet.

Jeg er ellers frisk men har flere i familien som har hatt ulike typer kreft noe som gjør meg ekstra beskymret.

kvinne
26
Hei! Det kan godt tenkes at hemoroider har kommet tilbake og gir blod på papiret. Det er veldig viktig å forebygge mot forstoppelse, da det disponerer for hemoroider. Mariske er ikke farlig. Det er en liten hudfold som ikke disponerer for kreft. Denne kan fjernes i lokalbedøvelse om den plager deg. Det er litt overdrevet at dette gjør så vondt i ettertid. Naturligvis er det ømt de første dagene, men det gir seg fort. Det er vanskelig å bekrefte over internett om blodet skyldes hemoroide eller ikke. Det kan ikke erstatte en klinisk undersøkelse hvor legen undersøker endetarmsåpningen. Men mest sannsynlig er det hemoroide

Alf Kristoffer Ødegaard, lege