Helseangst

Hei!
Er plaget med trykk/press følelse i brystet. Hatt det en god stund. Føler det blir verre ved anstrengelse. Er ikke smerte, men et press- som får en til å få lyst til "å ta hendene på innsiden av brystkassen og presse ut". Uten å høres gal ut. Bekymrer meg veldig. Har derfor vært hos 3 kardiologer siste 2 mnd- med hvileEKG, ultralyd, og sykkeltest. Alle tre har konkludert med at de ikke kan se noe galt. I tillegg har jeg gjennomgått Calciumscore- en CT med EKG festet på meg, ikke kontrastundersøkelse. Svaret ble 0,5. Som du ser bekymrer det meg veldig at min mor fikk plutselig infarkt, og årene før klaget hun over samme ting men ble aldri undersøkt av kardiolog.
Jeg kan like gjerne ha dette presset når jeg ligger på sofaen, sitter eller går. Jeg er overbevist om at dette dreier seg om tette årer. Jeg har hørt eksempler som har vært til slike tester, og likevel hatt tette årer. Finner det livshemmende å gå med dette, og ikke minst tankene om at det snart vil oppstå et infarkt.
Er svak i musklatur, spesielt beina, blir andpusten fort, og er egentlig konstant småsusen i hodet når jeg står/går. Har også litt lavt blodtrykk. Tatt masse blodprøver, men ikke noe spesielt foruten noe med binyrene som måtte undersøkes med nye prøver, lav D vit. Kan jeg på tross av ikke å ha fått symptomer under stressEKG ha tette årer? Vil også påstå at det hele blir litt verre av røyking. Trapper for tiden ned. Men kan man gå så lenge med tette årer uten at noe skjer? Får også en strammende følelse i hals ofte (uten sammenheng forøvrig) som er nøyaktig der hvor skjoldbruskkjertel ligger.
Er ca 189 cm, 75 kg.

mann
40
Hei,

Jeg beklager at dette svaret er sent, det kom først i min innboks i dag.
Det høres ut som at du har angst og at du bør behandles for dette. I tillegg bør du slutte å røyke.
Angst kan føles helt som hjerteproblemer, og det kan gi de andre symptomene du beskriver.
Jeg vet ikke hvor gammel din mor var da hun døde, men hvis hun døde etter fylte 65 er dette ikke en risiko for deg, nødvendigvis.
Snakk med fastlegen din om å prøve behandling for angst i et år og se om symptomene forsvinner.
Lykke til!

Mvh,

Nina Bryhn, MD