Lommelegen tekst
Søk blant 43,754 spørsmål og svar.

Har testikkelen ligget litt i klem?

Har testikkelen ligget litt i klem?

man, 11/07/2011 - 16:48

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei!

Jeg tror det startet for rundt to år siden. Plutselig kjente jeg smerter på undersiden av venstre testikkel når den ble klemt eller presset på. Smerten er litt vanskelig å beskrive, men det gjør ganske vondt. Etter rundt en time gikk dette over, og det skjedde ikke igjen før sikkert en måned etterpå.

Dette har fortsatt å skje med mellomrom på alt fra cirka en måned til et halvt år. Det har alltid vært venstre testikkel det har skjedd med.

Det inntreffer altså helt plutselig, og det gjør veldig vondt når testikkelen kommer i kontakt med noe annet eller noe strammer på den (bokseren).

Hvis dere hadde hatt noen som helst anelse om hva dette skyldes, vil jeg være evig takknemlig. Jeg har gått rundt i cirka to år med en liten frykt av å være steril. Burde jeg kontakte lege eller kan det være en så enkel grunn som hadde testikkelen har ligget litt i klem?Mann, 18 år

mann
18

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei, takk for ditt brev!

Smerter fra testikler er noe uvanlig symptom. Det er ikke et symptom på at du er steril, i hvert fall. Er det noen andre i familien av brødre, far eller bestefar som har hatt sykdom i testikkel?

Du bør i hvertfall undersøkes av legen din, som da vil undersøke dette nærmere, ta noen blodprøver med tanke på testikkelsykdom og henvise deg til en ultralydundersøkelse. Dette gjør vi for å være på "sikker side".

Dersom det er negative funn på slike undersøkelser representerer dette nok en forbigående tilstand eller som du sier at den lå i klem.

Jeg håper at dette var litt avklarende.
Lykke til!

Mannlig kjønnsorganer
Vennlig hilsen

Mirza Jusufovic
