Halsbrann

Har aldri før vært plaget med halsbrann eller syrerefluks. Røyker eller drikker ikke, ikke overvektig, sunt kosthold og trener mye. Oppsøkte lege for 8 uker siden med ubehag i halsen, hun mente det var syreskader og skrev ut Somac for to uker, selv om jeg ikke kjente noe til syre da. På slutten av kuren begynte jeg å kjenne halsbrann og syrerefluks, de ble verre i løpet av kuren. Gikk over til Pepcid da kuren var over, etter to uker med dette var det blitt enda verre. Refluks og halsbrann nesten konstant i løpet av dagen, ikke bare i forbindelse med måltider. Gikk til min faste lege og fikk Nexium 20 mg. Har stått på det i tre uker nå, men det eneste det har hjulpet på er at refluksen ikke er fullt så sur. Det svir mindre, men refluksen kommer kraftig mange ganger i løpet av døgnet. Har fått time til gastroskopi om 2 måneder.
1. Kan slik refluks oppstå helt plutselig, uten tidligere symptomer eller risikofaktorer?
2. Kan Somac ha utløst det?
3. Er dette en permanent tilstand?
4. Er det uheldig å måtte vente 2 måneder på gastroskopi?

kvinne
40
Hei,

Det er ikke uvanlig at man kan utvikle slike symptomer. Det kan være andre ting som gjør at du har dette, og det er mulig legene dine vil sjekke pH nivået i magesekken din, motilitet i magesekken, dvs hvor godt den tømmes, og hvorvidt sfinkteret mellom spiserøret og magesekken fungerer som det skal. Det kan også skje at man får galle opp i magesekken. Da fungerer ikke de medisinene du har tatt.
Jeg tror ikke Somac utløste dette. Hvorvidt det er permanent avhenger av underliggende årsak, men antageligvis ikke, og 2 mnd er lang tid, men det er ikke nødvendigvis farlig, men heller ubehagelig for deg. Igjen, dette avhenger av underliggende årsak.

Mvh,

Nina Bryhn, MD

<p>Nina C. Bryhn, MD</p>