Lommelegen tekst
Søk blant 44,807 spørsmål og svar.

Gravid uke 7 +, men brunlig utflod

Gravid uke 7 +, men brunlig utflod

Mandag 15. september 2008

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei! Jeg er gravid og er 7+3 på vei. Forrige uke var jeg på en innvendig ultralyd (når jeg 6+5), pga at jeg hadde hatt litt brunlig utflod noen dager. Først var jeg hos fastlegen som tok en GU, det så greit ut, men jeg blødde lett utenpå livmortappen. Legen sendte meg videre på ultralyd på sykehuset samme dag. Legen der sa at alt så bra ut (kunne ikke se noen blødning nå), og at hun ikke kunne se noen blødninger i livmoren på ultralyden (tok også en GU). Fikk se pulsen (hjerteslag) også. Dagen etter undersøkelsen (6+6) så kom det ikke noe brun utflod, men fra og med 7+0 til og med i dag (7+3) har det kommet brun utflod. Hva gjør jeg? Kan jeg da gå utifra at det fortsatt ikke er noe å bekymre seg om? Har ikke hatt noen smerter (foruten litt lette stikkinger), og det har heller ikke kommet noe frisk blod. Jeg blir bare litt bekymret. Må jeg ha ny henvisning fra fastlegen for å ta ny ultralyd på sykehuset?

Kvinne, 27 år

kvinne
27

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei, Det kan tidlig i graviditeten inntreffe forbigående farvet utflod. Dette kan komme av småblødning fra et lite blodkar, enten i livmorhalsen eller i livmoren. Som regel er dette betydningsløst, så lenge du fortsatt føler deg gravid med spenning i brystene, generell uvelhet/kvalme og kanskje tretthet. Likevel vil jeg foreslå at du får ukentlige ultralydundersøkelser til utfloden har opphørt. For dette skulle du ikke trenge ny henvisning til sykehuset. Du kan sikkert bare ringe og forklare situasjonen, og at du er bekymrete og usikker.

Svangerskap og fødsel
Vennlig hilsen

Dr. Peer Høvik, gynekolog


Sist besvarte spørsmål

Fikk svar på en MRI av hodet hvor det sto at det ikke var noen aktuelle forandringer. Under bifunn sto det "inflammatoriske forandringer...
Hei, lurte på om du kunne guide meg gjennom dette svaret fra kardiologen. Dette er svar på en ekg-måling over 1 1/2 døgn. Syns det virker som at...
Hei Min kone ble angrepet av MS for 11 år siden og har hele tiden brukt Avonex. Hun hadde en MR i 2011, en i 2013 og en nå nylig i 2014. Alle...