Gravid og brie

Hei!

Jeg er gravid i uke 33+1. I dag var jeg på restaurant og spiste club sandwich med kylling. Etter en stund oppdaget jeg at det var brie på den (innimellom skivene). Jeg slutta selvsagt å spise da, men har nok fått i meg noen gode tygg med brie. Jeg tror ikke den har vært varmebehandlet, men den var lunken. Dette er jo en ost man ikke skal spise som gravid, og jeg lurer på om jeg må sjekke meg for listeria nå. Man blir jo bekymret. Jeg skal til svangerskapskontroll hos legen om 3 uker, men det er kanskje for lenge å vente med å sjekke?

På forhånd takk for svar!

kvinne
32
Hei! Bekymring for listeria eller toxoplasmose er vanlig under graviditet. Det er heldigvis veldig sjeldent. Sannsynligheten for at du skal bli smittet av listeria ved en liten brie skive er usannsynlig liten. Jeg ville overhodet ikke bekymret meg for dette. Uro som oppstår ved testing og tolkninger av prøvesvar har en mye større negativ virkning på svangerskapet.

Alf Kristoffer Ødegaard, lege