Gastroskopi og magesår

Gjelder saken fra nå nettopp. Bilde ifra saken vedlagt.
Gastroskopien ble foretatt i desember 2016, og legen min trodde dette skyldtes betennelsesdempende medisiner. Dette viste seg og ikke stemme, og magesårsbakterien ble verifisert/funnet for en måned eller to siden. Håper virkelig jeg allikevel slipper gastroskopi igjen.

mann
25
Hei! Nei det skal ikke være nødvendig med ny gastroskopi. I første omgang er det viktig at du får en ny trippelbehandling med lengere varighet og annen medisinkombinasjon. I tillegg bør du fortsette med Somac/Nexium. Det er et viktig poeng at en stor del av befolkningen har positiv Helikobacter prøve. Det er altså ikke ensbetydende med magesår. Om effekten av trippelkuren var begrenset, bør en ha i mente om du virkelig har hatt magesår som var forårsaket av bakterien. Du har en gastroskopi som ble utført for knappe et år siden og jeg regner med at de tok vevsprøver (biopsier) den gang. Det utelukker en hel del og derfor skulle ny gastroskopi være unødvendig

Alf Kristoffer Ødegaard, lege