Lommelegen tekst
Søk blant 43,721 spørsmål og svar.

forstuvet finger

forstuvet finger

søn, 04/10/2009 - 21:25

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei, jeg er musiker (akkustiske gitarer) som forstuet ringefingeren på venstre hånd (gripebrett-hånden) for 10 dager siden. Jeg fikk beskjed om å ha ringefingeren teipet til langefingeren i ti dager, men de sa ingenting om hvordan det er best å trene fingeren tilbake i form. Som yrkesmusiker er det imperativ at det går bra med bevegeligheten og finmotorikken i ettertid. Er det noen spesielle gode råd evt øvelser jeg kan gjøre for å hjelpe kroppen å komme på plass igjen?

Mann, 32 år

mann
32

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei og takk for spørsmål!

En forstuvet finger(dvs en finger hvor du har forstrukket et leddbånd eller flere), vil oftest bli bra etter 1-3 uker. Det er normalt at fingeren kan være litt stiv den første tiden, men oftest vil dette gi seg relativt raskt. Det er lurt å ha fingeren tapet til nabofinger i ca. en uke for at den skal få ro, så skal du begynne å bevege i fingerleddene så mye du klarer innen smertegrensen. Bøy og strekk i fingrene er en god øvelse, og det kan man gjøre så mye som mulig, men altså innenfor smertegrensen. Det som ikke gjør vondt er heller ikke farlig. Men belaster du for mye for tidlig(og det gjør vondt), så kan det ta lengre tid før du er helt bra igjen.

God bedring, og lykke til!

Bevegelsesapparatet
Vennlig hilsen

Thomas Harlem
