Lommelegen tekst
Søk blant 45,082 spørsmål og svar.

Forstørret lymfeknute i armhulen.

Forstørret lymfeknute i armhulen.

Torsdag 23. august 2007

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg har i flere uker hatt smerter under venstre arm, med konsekvensen at det blant annet er vanskelige å finne gode liggestillinger når jeg skal sove, og jeg har smerter når jeg ligger i ulike stillinger. Armen dovner tidvis bort om det blir trykk. Det kjennes ut som jeg har en liten ball under armen som trykker og gjør vondt. I dag var jeg til mammografi og ultralyd. Mammografien av brystene viste ingenting, men ultralyd viste at lymfeknuten var 2 cm i størrelse. Det var svært smertefull for meg å foreta selve undersøkelsen - så snart ultralydmaskinen ble plassert i nærheten av lymfeknuten, gikk det sterke smerter i området og inn i armhulen. Fortsatt kjenner jeg at det har vært berøring der, to timer etter undersøkelsen.

Legen som foretok ultralyd sa at han skulle melde dette til min fastlege, og jeg nok måtte ta noen blodprøver, som han sa.

Hva kan denne forstørrelsen og at det er så vondt komme av..?

Kvinne, 45 år

kvinne
45

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei og takk for spørsmålet! Først må jeg si at det var fint at mammografien ikke viste noe galt. Lymfesystemet vårt er et system av kanaler og knuter over hele kroppen. Dette systemet er en viktig del av immunforsvaret vårt. Knutene kan hovne opp i perioder når vi er syke, som et svar på at mikrober ( virus o.l.) prøver å invadere kroppen vår. Lymfeknutene kan også hovne opp hvis ondartede celler prøver å trenge seg inn. Dine symptomer med at armen dovner bort kan forklares ved at den forstørrede lymfeknuten har trykket med nerver eller blodtilførsel til armen. En lymfeknute på 2 cm i armhulen er klart forstørret og kan være forårsaket av en rekke ting. Det første jeg tenker på er at du har en betennelse i området siden den er såpass smertefull. Allikevel skal slike knuter sjekkes med biopsi, fordi det kan bety begynnelsen på mer alvorlige tilstander. Det er derfor viktig at du får tatt blodprøve og biopsi så raskt som mulig. Det vil være umulig for meg å spekulere på noe nærmere diagnose her, så du må nok vente til disse supplerende undersøkelse er utført. Lykke til og god bedring!
Vennlig hilsen

Eyolf Klæboe Faleide, lege


Sist besvarte spørsmål

Hei! I fjor fikk jeg diagnosen generalisert angst og panikkangst. Jeg er behandlet for dette gjennom kognitiv terapi, og har blitt mye bedre, men...
Hei lommelegen. Jeg er en mann på 29 år som har et veldig anstrengt forhold til søvn. I de senere år har jeg utviklet nærmest en slags angst, (eller...
Hei. For 7 år siden,uten grunn, begynte jeg med jevne mellomrom å kjenne at det brant under fotbladet i venstre fot. Jeg hadde ingen smerter, men...
Hei, jeg har tidligere spurt om dette http://www.lommelegen.no/legesvar/helseangst-25. Var hos legen for ca en mnd siden. Da følte jeg at jeg...