Lommelegen tekst
Søk blant 43,718 spørsmål og svar.

Foarandring etter sydd rift

Foarandring etter sydd rift

tor, 11/06/2009 - 12:01

Spørsmål

Spørsmål: 

For fire år siden hadde jeg en fødsel med bruk av vacum og fikk en stor innvendig rift som måtte syes i narkose.
Etter dette har jeg hatt en hudfold ekstra i bakkant av skjeden.
Her om dagen oppdaget jeg at på innsiden av denne er den blå og mørk i fargen, og tidvis noe øm. Hva kan dette være?
Går det an å rett og slett få blåmerker pga gnissing når jeg går?
Jeg har ikke hatt noen blødninger fra denne. Mens som normalt. Jeg fødte på nytt ved keisersnitt for ett år siden og tok da vanlige prøver og underlivsundersøkelse etter dette. Ingenting ble da nevnt.

Kvinne, 34 år

kvinne
34

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei! Det kan skje at det oppstår en hudfold etter sying av rift. Hvis dette sjenerer deg, kan du antagelig få rettet på det. Misfarven kan gjerne komme av "gnissing" i forbindelse med aktivitet som f. eks. gåing, sykling eller annen kontakt. Da kan det komme blodutredelse som gir mørk farve i tilhelingsfasen. Jeg tror ikke dette er noe å bekymre seg for, men du kunne høre med en gynkolog om du kan få hjelp til å rette på hudforandringen.

Kvinnelige kjønnsorganer
Vennlig hilsen

Dr. Peer Høvik, gynekolog
