Fjerning av tatoveringer

Fjerning av tatovering.
Har en ca. 12x10 cm svart tatovering på korsryggen, tatovert av en profesjonell. Hvordan kan jeg få fjernet denne?
Hvor godt blir resultatet? Blir den bare svakere eller forsvinner den helt? Hvilken laser teknologi anbefaler du? Hvor gjøres dette i Oslo? Sykehus eller private laser kosmetiske firmaer? Bivirkninger? Noe annet jeg bør tenke på ved fjerning av en tatovering?

Mann, 32 år

0
Hei!

Ca. halvparten av de som har blitt tatovert ønsker senere å få dette fjernet. Det offentlige har ikke noe tilbud for slik behandling. Så man må finne en privat klinikk som kan utføre det.

Prinsippet bak behandlingen er å bruke en pigmentlaser som sender ut lys med en bølgelengde som tas opp av tatoveringspigmentet slik at det varmes opp og ødelegges. Når det gjelder bivirkninger er selve behandlingen litt smertefull, men neppe så smertefull som selve behandlingen. Hvis man har lett for å danne arr kan man være uheldig å få arr pga brannsår etter laserbehandlingen. Man kan også miste hudens naturlige pigment slik at området som er behandlet blir blekere en huden ellers. Man bør ikke sole seg eller være brun når man går igang med slik behandling. Vanligvis blir slutt resultatet tilfredstillende.

Det er vanligvis lettere å fjerne en tatovering med en farge, en de med flere farger. Man får sjelden fjernet tatoveringen helt, men den vil blekes betydelig. Profesjonelle tatoveringer krever ca 6-8 behandlinger for å få ett optimalt resultat.

Jeg anbefaler deg å oppsøke en hudlege som driver med slik behandling, det er flere eksempler på at pasienter har gjort vondt verre ved å gå til uprofesjonelle for slik behandling. Hos noen har tatoveringen blitt erstattet med ett brannsår.

Da du bor i Oslo kan jeg anbefale hudlege Jon Langelang som driver Hudklinikken. De har ett stort og oppdatert utvalg med lasere og vil være ett av de beste stedene i landet for å få utført slik behandling. Her vil du få en kompetent vurdering når det gjelder fjerning av din tatovering.

På denne lenken finner du informasjon om klinikken, priser og pasientinformasjon om fjerning av tatoveringer. Det er også før og etter bilder på denne siden:

http://www.hudklinikken.no/

Lykke til!

Dr. Ole Rørdam

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege.