Lommelegen tekst
Søk blant 44,232 spørsmål og svar.

Føflekk i hodebunn

Føflekk i hodebunn

Fredag 10. september 2010

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei! Jeg er ei jente på 33 år som har hatt en føflekk i hodebunnen i over ett år. Den gjør ikke vondt, men den vokser og er nå blitt ca. 2cm i omkrets, Den har også vokst i høyde, så den er blitt mer en "klump" enn en føflekk. Er det noe å gjøre med dette? Kan det være kreft i den? Jeg er kronisk syk fra før, med mye vondt og er i dårlig form fra før, så jeg kan ikke kjenne det på kroppen om det er noe mer galt nå. Ønsker ikke å gå til legen igjen med mindre jeg absolutt må akkurat nå.

Kvinne, 33 år

kvinne
33

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei!

Takk for spørsmålet ditt. Du har altså en hudforandring i hodebunn som har vokst, og du mistenker at det er en føflekk. Den er ikke vond, men har økt i omkrets. Svarer på spørsmålene dine under.

1. Som du sikkert skjønner er det ikke mulig uten å se deg å gi noe svar hva dette er for noe. Enhver hudforandring som endrer seg bør (og må) ses av en lege, så det anbefaler jeg deg på det sterkeste. Det er flere ting dette kan være, og sannsynligvis noe helt godartet. Teoretisk sett kan enhver hudforandring som ender seg være ondartet også, så det må utelukkes. En slik undersøkelse er svært enkel. Legen din vel se på hudforandringen. Ofte kan man gi deg et klart svar kun ved en enkel undersøkelse. Hvis man er usikker tar man en liten prøve, eller fjerner hudforandringen. Det er ingen grunn til å utsette en slik undersøkelse.

2. Hudforandringer i hodebunn kan være flere ting. Det kan være som du nevner en føflekk, men også andre hudforandringer kan likne (f.eks talgcyster, vorter, keratoser etc.)

Så hva bør du gjøre?
Bestill en time hos legen din så får du det her avklart raskt. Håper svaret var til nytte, og at du følger rådene over. Lykke til!

Hud
Vennlig hilsen

Kjetil Guldbakke

www.oslohudlegesenter.no


Sist besvarte spørsmål

Tirsdag for en uke siden opplevde jeg at lillefinger, ringfinger og delvis langfinger dovnet bort (som om den sovnet). Det samme gjelder håndflaten...
Hei, Jeg var på et offentlg toalett i dag, og da jeg reiste meg fra dosetet merket jeg ar det var en dam med urin på venstre side av doringen. Jeg...
Hei! Er en kvinne på 40 år som har begynt å undersøke brystene selv. Fikk barn for 3 år siden, og synes brystene har forandret seg noe siden da. Nå...
Hei. Jeg er en jente på 32 år som har ny partner siste 2 mnd. Jeg fikk en kraftig sopp infeksjon i starten av forholdet som ble behandlet med en 7...
Hei, Litt teit spørsmål kanskje, men er det farlig å drikke 0,6-0,8 liter vann på to timer, i forhold til vannforgiftning og lungekollaps? Har...
Hei! Jeg er en 37 år gammel kvinne som har brukt p-piller mer eller mindre fast siden jeg var 20. Har ikke barn, og heller ingen planer om å bli...