Ereksjonsproblem og for tidlig sædavgang

Jeg er en mann på 63 år,som hadde hjerneblødning for 1 år siden ,var borte fra denne verden ca.3 uker,men da jeg først kom meg gikk det bra Jeg er helt frisk og er i fin form fysisk,og er helt klar i hodet.Mine problemer etter hjerneblødningen er dårlig potens og tidlig sædavgang,noe som jeg ikke har hatt problem med tidligere.

mann
63
Hei og takk for svar. Så flott at du er kommet deg helt etter en slik påkjenning som jo en hjerneblødning er. Det betyr altså som jeg forstår deg at du ikke har noen plager etter denne hjerneblødningen, annet enn at du sliter med potensproblemer og for tidlig sædavgang. Du har litt høyt blodtrykk, og bruker Amlydopin 5 mg. En slik dose skulle ikke ha noen innvirkning på potensen (eller ereksjonen). Heller ikke når det gjelder sædavgangen. Men det er klart at en hjerneblødning er en hard påkjenning for kroppen, og det kan nok være at potens-problemene kan være en ettervirkning etter dette. Du sier ikke noe om hvordan din seksuelle lyst er, for det er jo viktig å ha lyst for å få ereksjon. Men er den seksuelle lyst til stede, ville jeg anbefale deg å snakke med legen din om å få skrevet ut ett av de ereksjonsfremmende midlene som finnes. enten Viagra, Levitra eller Cialis. F.eks. en liten dose på Cialis 5 mg daglig vil kunne være en god behandling. Når det gjelder for tidlig sædavgang så henger nok det sammen med litt stress og prestasjon. Når du stresser med potensen, så går det ut over de signalene fra hjernen som regulerer sædavgangen, Og så komme det for tidlig. Her kan også din lege hjelpe deg med å skrive ut en liten dose med et preparat som egentlig er en medisin som hjelper mot depresjon, men som også hjelper mot for tidlig sædavgang. Forslag her er Cipramil, Cipralex eller Seroxat. Det er faktisk det som er behandlingen for for tidlig sædavgang.
Håper dette var litt svar og hjelp til din problemer. Lykke til!

Dr. Haakon Aars, lege og sexolog