Ereksjonsproblem: Bivirkning av medisin?

Kan epilepsimedisinen Trimonil Retard føre til problemer med ereksjon?
Jeg opplever problemer med ereksjon. Lurer på medisinens bivirkning fører til trange blodårer til penis.

mann
33
Hei.

Ja, impotens er en mulig bivirkning av denne medisinen. Det kommer imidlertid ikke av "trange blodårer til penis", slik du spør om.

Det at denne medisinen kan gi impotens, er allikevel ikke ensbetydende med at den er årsaken i ditt tilfelle, for ereksjonsproblemer slik du har kan jo ha en lang rekke andre årsaker. Legen din kan hjelpe deg til å finne ut av årsakene.
Det kan være medisinen som er årsaken, men du kan altså ikke ta for gitt at det er det.

Hvis ereksjonsproblemene begynte når du begynte med medisinen, så taler det i retning av årsakssammenheng.

Man kan jo ikke slutte med en epilepsi uten videre, men dersom det er sannsynlig at det er denne som er årsaken, noe du bør finne ut sammen med legen din, så kan det vurderes om du bør bytte medisin, for dette er jo en bivirkning som ikke er grei å oppleve i lengden.

Mitt beste råd til deg er følgelig at du tar deg en grundig prat med legen din om disse tingene, så er det enhver grunn til å tro at dere finner en løsning. Kanskje ereksjonsfremmende medisiner kan benyttes? Forhør deg om dette også.

Lykke til!

Dr. Brynjulf Barexstein allmennlege / sjefssvarlege
Lommelegen.no www.barexas.com
