Er naturproduktet Barbasco ufarlig?

Jeg har hatt store problemer i forbindelse med overgangsalderen, spesielt hyppige svettetokter. Min lege ønsker ikke gi meg hormonbehandling da min mor hadde brystkreft. Imidlertid har jeg tatt naturpreparatet TOFUPILL uten særlig virkning.For en måned siden startet jeg med en krem av Yam rot, noe som har gitt utrolig bedring av plagene mine. Svettetoktene forsvant.Kremen smøres på i 25 dager, deretter har man en pause på 5 dager. Ved plager i pausen skal den forkortes. Jeg hadde to dagers pause og svettetoktene kom kastet på meg. Leser imidlertid på nettet at dette preparatet ikke er testet nok, og ser at et annet preparat Barbasco Plus hevdes å være bedre og sikrere. Kan dere hjelpe meg? Livet uten svettetokter er absolutt å foretrekke, samtidig som jeg selvsagt ønsker det tryggeste og beste alternativet.Relevante sykdommer/medisiner: Har Mollarets syndrom og tar 500 mg Valtrex daglig. Tar også kolesteroldempende medisin samt Voltaren av og til for smerter i ledd (artrose)

Kvinne, 51 år

kvinne
51
Hei, Jeg har forståelse for at legen er betenkt når det gjelder å gi deg østrogen, selv om risikoen statistisk sett er liten. Jeg har personlig ikke erfaring med Barbasco Plus til mine pasienter. Etter det jeg jeg har funnet ut på internett, skal preparatet trygt kunne brukes med den beskrevne sammensetning. En undersøkelse viste at Barbasco har bedre effekt enn
Yam rot. se følgende lenke:

http://www.dhea.no/Barbasco_Plus.html

Tofupill har effekt hos noen, men de fleste angir at virkningen er forbigående. Håper dette var oppklarende og håper at Barbasco fortsatt vil hjelpe deg! (Du bør ta årlig brystundersøkelse med mammografi i tillegg til selvundersøkelse!)

Dr. Peer Høvik, gynekolog
