Lommelegen tekst
Søk blant 45,067 spørsmål og svar.

Er blodtrykket for lavt?

Er blodtrykket for lavt?

Onsdag 21. februar 2001

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg har blitt blodfattig/jernfattig etter ett par lengre blødninger i forb. m. en hormonbehandling. Jeg har også lavt blodtrykk 106/60. Min lege hevder at dette ikke er "så farlig" og ikke bør være tegn på noe spes. (Jeg har tidligere hatt 170/70 i blodtrykk) Min mor mente derimot at dette var "altfor lavt blodtrykk" og at min lege tok for lett på dette. Nå vet jeg ikke helt hva jeg skal tro?! Jeg er ikke bekymret, men lurer litt.. (Jeg vet m. 100 % sikkerhet at det ikke er snakk om graviditet...)
Dame 36 år.

Sykdommer: Prob. m. magesyre; halsbrann,sure oppstøt
Medisiner: Medisin mot ovennevnte + jerntab.

Kvinne, 36 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei! Hvis du ikke har spesielle symptomer med mye svimmelhet feks når du reiser deg er jeg enig med legen din i at et slikt blodtrykk er helt uproblematisk. Det er gunstig at blodtrykket er lavt så lenge det ikke går så lavt at du får besvimelsestendenser eller svimmelhet av dette. Blodtrykket kan variere mye og hvis disse verdiene er funnet kun en gang ville jeg bare kontrollere dette ved en annen anledning.
Vennlig hilsen

Dr. Roar Pedersen, røntgenlege


Sist besvarte spørsmål
