Det smeller i ørene

Hver gang jeg svelger så klikker/smeller det i ørene, har hatt dette så lenge jeg kan huske, men har ikke plaget meg før nå.
Har søkt på nettet og virker som om dette har noe med øretrompeten/Eustachian røret å gjøre.
Går ikke og er tett i øret da jeg får utlignet trykket umiddelbart ved å åpne munnen å puste ut igjennom nesen, men må gjøre dette nesten hele tiden. Virker som om det er noe seigt inne i øret. Lyden høres fra utsiden også, har fått tatt den opp med telefonen :).
Er denne klikkingen normalt?, eller er det noe som kan gjøres med den?. Bruker jeg nesehorn med saltvann og skyller skikkelig blir det litt bedre en liten stund. Håper du har noen gode råd :).

mann
Hei!
Ja, dette er nok nokså vanlig. Spraking og klikking fra øretrompeten ved at vi beveger kjeven, svelger, endrer leie av overkropp og hodevridning er noe vi alle har i større eller mindre grad hele tiden, og er ikke noe tegn på sykdom. Jeg tror ikke hverken skylling med saltvann eller hyppig utligning av trykket vil avhjelpe slike normaltilstander, men dersom man har besvær med økende dottfornemmelse, øresting eller perioder med subjektiv følelse av redusert hørsel, så kan høyt leie av overkropp og hodet om natten være til hjelp fordi man da ikke så lett stuver væske i slimhinnene i øretrompeten. Vanligvis finner man intet feil når man tar hørselstester eller trykkmålinger ved slikt besvær, og i de aller fleste tilfellene er plagene begrenset både i tid og omfang. Lykke til videre!

Mads H. Moxness, øre-nese-halslege