Lommelegen tekst
Søk blant 44,774 spørsmål og svar.

Brennende smerte i låret

Brennende smerte i låret

Onsdag 8. juli 2009

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei!
Jeg har i senere tid, i en periode på omtrent to-tre uker hatt en slags "brenning" i høyre lårmuskel (på forsiden). Brenningen oppstår i en kort periode, og som oftest noen ganger i løpet av en dagen. Det varer noen få sekunder, og forsvinner så igjen. Allmenntilstanden ellers virker OK.
Jeg er redd for at dette er symptomer på MS. Jeg tener ganske regelmessig. Jeg har forøvrig hatt en del problemer med ryggen siden jeg var ung, etter Scheuermanns sykdom og litt beinlengdeforskjell (slitasjeskader).

Hva kan dette være? Det er ingen spesiell prikking eller noe annet i andre kroppsdeler. Jeg er stiv i nakken nå, men det kan nok relateres til trening.

Jeg var nylig på synskontroll hos optiker etter en laseroperasjon.
Han sa ingenting om problemer med synsnerven - hvis han hadde sett noe på den under undersøkelsen da?

Men resultatet etter laseroperasjonen er ikke bra nok, så jeg kan/skal reopereres.

Jeg har del angst for å få alvorlig sykdom.

Bør jeg oppsøke fastlegen min i forbindelse med brenningen?

Den er for øvrig ikke særlig problematisk fysisk. Det er ikke direkte smertefullt, men litt ubehagelig.

Mann, 46 år

mann
46

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei og takk for spørsmål!

Du beskriver et litt brennende, kortvarig ubehag på fremsiden av låret, og du kan få dette flere ganger om dagen. Du sier ingenting om det kommer helt av seg selv, eller om det kommer etter du har anstrengt deg eller liknende. Du sier også at din allmenntilstand ellers er bra.
Du har siden ungdomsårene hatt en del problemer med ryggen.

Det er vanskelig å si akkurat hva dette kan være uten å undersøke deg grundig. Dette kan imidlertid stamme fra ryggen. Slitte mellomvirvelskiver kan gi smerter som stråler ut i låret på fremsiden, og også rundt hoftekammen. Dette vil man kunne avklare ved å ta en MR av ryggsøylen.

Uansett tror jeg ikke at dette er noe farlig, og det er ingen grunn til å tro at dette skulle være tegn på MS. Den beste medisinen mot kroniske slitasjeforandringer i ryggen er oftest fysisk aktivitet og trening. Ut ifra det du beskriver ser jeg ingen grunn til at du bør gå til fastlegen din på grunn av symptomene i låret.

Lykke til!

Bevegelsesapparatet
Vennlig hilsen

Thomas Harlem


Sist besvarte spørsmål

Hei Jeg vil fortelle om noen plager jeg har hatt i lang tid nå og plagsomme symptomer som kommer og går, og kanskje få noen råd om hva jeg bør gjøre...