Lommelegen tekst
Søk blant 44,791 spørsmål og svar.

Blod fra anus

Blod fra anus

Onsdag 23. mars 2011

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei. Jeg er mann 32 år. I dag oppdaget jeg at jeg blør ganske kraftigt fra endetarmen. Blodet er friskt rødt og det er ganske mye av det, men jeg har ingen smerter i forbindelse med dette. ble ganske engestelig og har søkt litt på nett, men finner at det mest sannsynlig er hemorider. Men siden det ikke er smerter eller utvekster der nede er jeg fortsatt litt bekymret. Har lite lyst til å gå til legen min med dette, siden det mest sannsynlig er en liten fille ting, eller? Kan dere hjelpe?.
Relevante sykdommer/medisiner: Har tidligere brukt nexium, lansoprazol og losec mups mot extremt tilfelle av sure oppstøtMann, 32 år

mann
32

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei.

Jeg kan selvfølgelig ikke si noe sikkert om dette er hemoroider eller ei, uten å undersøke deg, men i din aldersgruppe er hemoroider helt klart en absolutt vanligste årsaken til blødning fra endetarmen.
Det kan også være fissurer / små sprekker i slimhinnen som blør.

Alternative diagnoser er kreft (stort sett høyere aldersgrupper, så det kan du i praksis nærmest se bort fra) og betennelsestilstander i tykktarm og endetarm som f.eks. ulcerøs colitt. Det pleier dog å være forbundet med slimete avføring, smerter, evt vektnedgang m.v.

Mitt primære råd til deg er å gå til legen for å få konstatert at dette (mest sannsynlig) er hemoroider.

Men siden du ikke har lyst til å gå til legen, så synes jeg alt i alt at du kan tillate deg å se dette an noe. Gå på apoteket og kjøp reseptfrie stikkpiller og kremer.
Vær nøye med hygienen, vask deg med intimsåpe i endetarmsåpningen hver dag. Bruk heller dusj etter avføring enn papir. Unngå forstoppelse og det å trykke hardt når du skal ha avføring, for det kan både fremprovosere og forverre hemoroider.

Avtar ikke blødningen, eller om du blir verre, får andre symptomer i tillegg m.v., så må du oppsøke fastlegen din. Det behøver allikevel ikke å være noe annet enn hemoroider, men du må bli undersøkt for å utelukke andre alvorligere tilstander.

Fastlegen kan også gi deg resept på stikkpiller og salver mot resept, f.eks. Scheriproct.

Håper det var et greit svar. Ha det bra og lykke til.

Mage og tarm
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Hei, jeg er en person som har drukket svært mye kaffe. Men "mye" mener jeg at jeg drakk kaffe hele dagen. Nylig hadde jeg en periode hvor jeg tok...
Mann,78 år, m. PMR, Sjøgrens, hjerteinfarkt i 2010 (1 stent) Siste halvår har jeg følt meg tiltakende redusert, til dels i sterk grad. Er undersøkt...
Hei! Jeg har siden fødsel i mai hatt en gradvis forverrende vissenhet i armer og bein, og for ca 3 måneder siden begynte prikking/stikking i de samme...
Unormal tidlig pubertet? Vår datter som nylig har fylt 7 år har allerede noe kjønnshår, voksen svettelukt og fet hud med endel kviser (på nese og i...
Hei, Jeg har i ett års tid med jevne mellom fått røde prikker / små utslett på penis. Første dagen er det bare små røde prikker, før det blir til...
Hei! Jeg er en mann på 20 år som nå har hatt varierende smerter i mellomgulvet i ca 1,5-2 år. Først trodde jeg at det var en reaksjon pga endring i...