Lommelegen tekst
Søk blant 44,937 spørsmål og svar.

Blod fra anus

Blod fra anus

Onsdag 23. mars 2011

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei. Jeg er mann 32 år. I dag oppdaget jeg at jeg blør ganske kraftigt fra endetarmen. Blodet er friskt rødt og det er ganske mye av det, men jeg har ingen smerter i forbindelse med dette. ble ganske engestelig og har søkt litt på nett, men finner at det mest sannsynlig er hemorider. Men siden det ikke er smerter eller utvekster der nede er jeg fortsatt litt bekymret. Har lite lyst til å gå til legen min med dette, siden det mest sannsynlig er en liten fille ting, eller? Kan dere hjelpe?.
Relevante sykdommer/medisiner: Har tidligere brukt nexium, lansoprazol og losec mups mot extremt tilfelle av sure oppstøt

Mann, 32 år

mann
32

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Jeg kan selvfølgelig ikke si noe sikkert om dette er hemoroider eller ei, uten å undersøke deg, men i din aldersgruppe er hemoroider helt klart en absolutt vanligste årsaken til blødning fra endetarmen. Det kan også være fissurer / små sprekker i slimhinnen som blør. Alternative diagnoser er kreft (stort sett høyere aldersgrupper, så det kan du i praksis nærmest se bort fra) og betennelsestilstander i tykktarm og endetarm som f.eks. ulcerøs colitt. Det pleier dog å være forbundet med slimete avføring, smerter, evt vektnedgang m.v. Mitt primære råd til deg er å gå til legen for å få konstatert at dette (mest sannsynlig) er hemoroider. Men siden du ikke har lyst til å gå til legen, så synes jeg alt i alt at du kan tillate deg å se dette an noe. Gå på apoteket og kjøp reseptfrie stikkpiller og kremer. Vær nøye med hygienen, vask deg med intimsåpe i endetarmsåpningen hver dag. Bruk heller dusj etter avføring enn papir. Unngå forstoppelse og det å trykke hardt når du skal ha avføring, for det kan både fremprovosere og forverre hemoroider. Avtar ikke blødningen, eller om du blir verre, får andre symptomer i tillegg m.v., så må du oppsøke fastlegen din. Det behøver allikevel ikke å være noe annet enn hemoroider, men du må bli undersøkt for å utelukke andre alvorligere tilstander. Fastlegen kan også gi deg resept på stikkpiller og salver mot resept, f.eks. Scheriproct. Håper det var et greit svar. Ha det bra og lykke til.
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Hei. Har vært på MR / røngen av Nakke og Rygg. Kan dere forklare meg hva dette betyr.( har forkortet det noe) -Høydereduksjon skive C4-C5 og C5-C6...
Jeg fikk diagnosen tørr AMD på begge øynene for en del år siden, uten at synet var plagsomt svekket. Men f or et par-tre år siden begynte linjene på...
Tett nese og bihulebetennelse over tid. Jeg har de siste fire årene hatt problemer med tett nese og hyppige bihulebetennelser. Har hatt et lite...
Hei. Jeg har i en periode på 6 mnd hatt ubehag på min høyre side rett under ribbena.. Dette tror jeg begynte etter et gigantmåltid som vi hadde på...