Lommelegen tekst
Søk blant 45,060 spørsmål og svar.

Bivirkninger av Voltaren, Naproxen, Arthrotec, Dalacin og Somadril

Bivirkninger av Voltaren, Naproxen, Arthrotec, Dalacin og Somadril

Torsdag 4. januar 2001

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg bruker voltaren 50 mg, naproxen 500 mg, arthrotec, dalacin 150 mg, somadril 350 mg.

Grunn til bruk av medisin: Etter en bilulykke hvor jeg bla. fikk vondt i nakke/rygg har jeg fått disse tablettene men jeg vet ikke hva de forskjellige tablettene skal hjelpe mot. Jeg har smerter i nakke/skulder så jeg har tatt en somadril av og til før sengetid, men jeg har ikke brukt de andre tablettene noe særlig.

Jeg lurer på virkning og bivirkning av overnevnte tabletter (voltaren 50 mg, naproxen 500 mg, arthrotec, dalacin 150 mg,
somadril 350 mg).

Kvinne, 31 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Jeg ser at du har fått veldig mange medisiner mot nakke og ryggplagene dine, kanskje for mange. Faktisk er det slik at Voltaren, Naproxen og Arthrotec er ganske like preparater, de virker på samme måte og er smertestillende og betennelsesdempende. De kan virke godt på plagene dine. Bivirkningene til de tre medisinene er også ganske like. Den viktigste bivirkningen er mageplager. De kan i enkelte tilfeller gi magesmerter, kvalme, luftplager, diaré og dårlig matlyst. I tilleg kan magesår oppstå. For å unngå slike plager er det viktig at du vet hvor mye medisin du skal ta, hvilken type og hvor ofte. Dette bør du ta opp med legen din. Du bør nok ikke ta alle medisinene samtidig. Somadril er en muskelavslappende medisin. Den vanligste bivirkningen er tretthet. I tillegg kan utvikling av avhengighet være et problem. Jeg vet ikke om du har fått Dalacin i forbindelse med rygg og nakkeplagene. Det er i alle fall et antibiotikum og brukes mot ulike typer bakterieinfeksjoner. De vanligste bivirkningene er løs mage og kvalme, noe som rammer ca. 1 av 10 brukere. Dersom du er usikker på hvordan du skal bruke medisinene dine, synes jeg at det er viktig at du kontakter legen din og får forklart dette. Slik kan du unngå nye plager som følge av feil bruk av medisinene dine.
Vennlig hilsen

Farmasøyt Arne Yndestad


Sist besvarte spørsmål
