Lommelegen tekst
Søk blant 44,547 spørsmål og svar.

Betennelse i bitestikkelen

Betennelse i bitestikkelen

Fredag 24. oktober 2003

Spørsmål

Spørsmål: 

Betennelse i bitestiklene?
Var hos lege for ca 4 uker siden. Symptomer: Smerter i testiklene , litt rød og hoven, utslett(sopp?) på innsiden av lysken.Ble testet for evt. kjønnsykdomer - negativt. Ble henvist til urolog - som ved hjelp av ultralyd påviste en lett betennelse i bitestiklene. Ble satt på ti dager antibiotikakur. Hjalp en god del, men ømhet og lette smerter vil ikke slippe taket. Må bruke vide benklær.
Bør jeg roe ned og vente at det "går over" - eller har dere en idé på hva dette kan være. Også et snev av kløe/hemorroider i/v endetarm i perioden etter undersøkelse.

Mann, 42 år

0

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Betennelse i bitestikkelen kalles også epididymitt.
Se vedlagte link for mer informasjon.
Som oftest blir man helt god av en antibiotikakur, især hvis valget av antibiotika-type er gjort på bakgrunn av dyrkningssvar.

men det er imidlertid helt vanlig å ha endel ømhet i en ganske god stund selv etter at betennelsen er kurert.
Jeg synes faktisk at de fleste pasientene med epididymitt som jeg ser, opplever dette.
Dersom imidlertid ikke smertene gir seg litt etter litt, bør du kontakte lege påny, for det hender at bakteriene er resistente (motstandsdyktige) mot den antibiotikaen du har brukt, og da bør man isåfall ha en ny kur.

Dine plager fra endetarmen i form av hemoroider og kløe, kan ikke ha noe med epididymitten å gjøre, men er et problem i seg selv som man kan bli kvitt. Du kan f.eks. få resept av legen din på stikkpiller og krem som heter Scheriproct. Les mer i vedlagte link.

Lykke til og god bedring !

Mannlig kjønnsorganer
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Hei! Jeg har i følge blodprøvene litt høyt stoffskifte. Men var på ultralyd i dag og da så alt bra ut, sa hun ultralyddama. Jeg sliter med...
Etter artrodese mtp 1 og ip venstre side anbefales det forkortningsosteotomi av 2 og3 tå. Hvorfor og hvordan gjøres det?
Hei, jeg har i den siste 2 månedene følt meg dårlig. Jeg har hatt en rekke ulike symptomer som: Hodepine og nakkesmerter (stikkende smerter)...
Kan autisme komme fra bruk av Dentinox NAF tannmiddel (reseptfritt)? Grunnen til at jeg spør er at jeg plages mer og mer med tanken på dette. Vår...
Hei! Jeg har de siste par ukene vært plaget av lett svimmelhet/ørhet. Kan minne litt om en svak gyngende eller svaiende følelse, av og til litt tung/...
Hei! Nesa mi er alltid kald både vinter og sommer. Om vinter er den også lilla inntil jeg kommer inn i et varmt sted, da blir den kjemperød. Føttene...