Lommelegen tekst
Søk blant 43,729 spørsmål og svar.

Beroligende medisiner

Beroligende medisiner

tor, 15/02/2007 - 22:08

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei..jeg lurer på en ting angående en medisin som min morfar bruker..han fikk slag ett par måneder før jul i spania og da måtte mormor og morfar tilbringe 2uker i spania før de fikk reise tilbake til norge pga flytrykket kunne føre til ett nytt slag..og når han skulle reise med flyet fikk han en beroligende medisin som heter Orfidal Wyeth.Loraze pam. Denne er laget i San sebastian de los Reyes (Madrid). Denne medisinen funker kjempe bra på han og det er ingen negative bivirkninger så det jeg lurer på er om at det er noen plasser her i norge man kan få tilgang på denne og hva denne koster?må den bestilles fra utlandet?altså hvor får vi tak i denne medisinen? Mvh: Iselin-Iren Mikalsen(barnebarnet til han som bruker medisinen).

Mann, 67 år

mann
67

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei

Du skriver at han tar lorazepam, dette er et beroligende medikament som tilhører benzodiazepingruppen. Diise er reseptbelagte, dvs at en lege må skrive dem ut. Dette med god grunn, da disse medisinene er sterkt vanedannende, og de kan virke sløvende. Noen bruker dem som sovemedisiner, men de kan henge igjen i kroppen til langt ut i neste dag og føre til generell sløvhet og ustøhet neste dag, spesielt hos eldre.

En må tenke seg veldig godt om før en bruker en slik medisin, og den bør bare brukes i kortere perioder (ie 14 dager). Siden din morfar nettopp har hatt slag, så er det veldig viktig at han er opplagtslik at han kan gjennomføre rehabilitering. Behovet for beroligende medikamenter kan alikevel være tilstede.

Ta dette opp med din morfars fastlege.

Medisiner
Vennlig hilsen

Per Magnus Haram
