Lommelegen tekst
Søk blant 45,064 spørsmål og svar.

Behandle hemorider?

Behandle hemorider?

Tirsdag 6. februar 2007

Spørsmål

Spørsmål: 

Under mitt første svangerskap fikk jeg min første hemoriode, en ganske stor kul/hudfold på utsiden av endetarmen (Marisk?). Dette er 12 år siden, og siden er det kommet til et par til. Det virker ikke som om de kommer til å forsvinne selv om jeg bruker salve. Det er ikke mulig å putte de på innsiden - eller de kommer bare ut igjen. Nå har jeg nylig fått en til, som sitter akkurat i lukkemuskelen. Den er veldig smertefull fordi den ligger i klem hele tiden. Jeg har såvidt nevnt situasjonen for min fastlege, og han mente vi kunne skjære de bort. Jeg er skeptisk til det, jeg inbiller meg at et slikt inngrep må være meget smertefullt og kritisk hygienisk. Burde ikke et slikt inngrep utføres av en mer proff person enn en allmenlege? (Min fastlege har ord på seg for å være en lege som vil gjøre alt selv..) Det er bare den siste hemoriden som er smertefull nå. Men jeg opplever de andre som i veien og uhygieniske i hverdagen, og ønsker selvfølgelig at de skal forsvinne. Hvilke muligheter har jeg å velge i for å få fjernet utvendige hemoroider (Marisker?)?

Kvinne, 38 år

kvinne
38

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Etter din beskrivelse bør du henvises til kirurgisk avdeling. Etter så mange år med hemorider bør det sannssynligvis gjøres en radikal operasjon, med fjernelse av både hemoride og marisker. Du vil få god bedøvelse, enten epidural eller narkose og også smertestillende etter operasjonen. Du må kanskje regne med å være 1 -2 dager på sykehuset. I ventetiden kan du forsøke med sittebad, dvs grønnsåpe i et fat og bruke det 2-3 ganger daglig. Lykke til og god bedring!
Vennlig hilsen

Dr. Peer Høvik, gynekolog


Sist besvarte spørsmål
