Lommelegen tekst
Søk blant 45,293 spørsmål og svar.

Antifosfolipid syndrom

Antifosfolipid syndrom

Onsdag 6. mars 2013

Spørsmål

Spørsmål: 

Jeg har Antiposfolipid Antistoff Syndrom (Huges Syndrom). For å dempe smertene bruker jeg Norspanplaster 30 mikrogram men dette er ikke tilstrekkelig, jeg har grusome smerter i armene og hender /fingre. Er der noe som kan hjelpe meg. Fastlegen min er tom for ideer.

mann
62

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen
Hei. Dette er det ikke spesielt lett å besvare via internett, for jeg er ikke sikker på hva det er, rent direkte og konkret, som gir deg smertene dine. Antifosfosfolipidsyndrom er en svært sjelden sykdom som arter seg ved økt tendens til blodpropper og økt forekomst av spontan abort. Det kan også sees ved en revmatisk sykdom som heter lupus, og denne kan medføre smerter. Kan det være at du har dette? Ellers så gir ikke antifosfolipidsyndrom smerter i seg selv, annet enn når / hvis man får blodpropper som medfører smerter. Det går an å bruke forskjellige typer blodproppforebyggende medisiner mot tendensen til blodpropp. Men de er jo ikke smertestillende i seg selv. Der er nok dessverre alt for lite informasjon her til at jeg skal kunne hjelpe deg over internett, spesielt dette med at jeg ikke vet hva som er årsaken til smertene dine. Rent generelt så er det som hovedregel mulig å gi smertelindring uansett årsak, f.eks. ved doseøkning av medikamentet man bruker (f.eks. Norspan-plasteret ditt) evt legge til andre medikamenter, eller forsøke helt andre medisiner. Dersom ikke fastlegen din "får til" å gi deg adekvat smertelindring, må han/hun henvise deg videre for hjelp. Hvor du evt skal henvises, avhenger av hva det er som gir deg smerter. Der finnes også smerteklinikker ved de fleste større sykehus, som legen din kan kontakte for å få råd om medisinering, eller du kan henvises dit. Ta opp de momentene jeg har kommet med her, med fastlegen din, så kommer du nok videre med dette. Beklager at jeg ikke kan være mer konkret, men det kommer av at jeg ikke vet hva det er som gir deg smerter, og i tillegg så kan vi ikke gi konkrete medisineringsråd over internett, da det er pasientbehandling, noe det ikke er mulig å få til på en forsvarlig måte over nettet, men kun med direkte kontakt med pasienten, med mulighet for samtale, oppfølging over tid m.v. Jeg ønsker deg lykke til, og formoder sterkt at her finnes løsninger for deg.
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein allmennlege / sjefssvarlege
Lommelegen.no www.barexas.com

Sist besvarte spørsmål

Hei! Jeg er 21 år og har atopisk eksem på halsen og litt rundt munnen, når jeg var yngre hadde jeg veldig mye eksem bak knærne og på armene også,...
Hei Jeg har siden begynnelsen av Desember vært syk. Vært på legevakt, akuttmottak, hjerteovervåkning og fastlege uttallige ganger. Før sykdommen...
Hei! Jeg er en dame på 57, som har fått påvist Paneculitt v/CT abdomen m/kontrast. Dette ble oppdaget da jeg var under utredning for munnhulekreft....
Hei, Jeg er en aktiv mann på 36 år som har slitt med slapphet/trøtthet og svimmelhet siden 2011. Det ble i 2011 oppdaget B-12 mangel (verdi 50 - 60...
Har i ca. tre år vært plaget med utslett på glans penis. Utslettene befinner seg stort sett under og på overgangen til penishodet. De er røde og...
Kvinne 42 år. Har ofte feber på kveldene, og nedsatt almenntilstand. Har diagnosen Fibromyalgi, og skal utredest for ME. Men føler egentlig at dette...