Lommelegen tekst
Søk blant 44,381 spørsmål og svar.

Akutt magesykdom

Akutt magesykdom

Onsdag 17. august 2011

Spørsmål

Spørsmål: 

Hei, jeg er en 43 ar gammel norsk mann. Andre uken i juli i Hamburg opplevde jeg 3 dager med oppkast og feber og vannaktig diare. Den vannaktige diaren og kvalmen fortsatte i 12 dager uten tegn til forbedring. Jeg ble sendt pa intensiven der jeg fikk intravenöst drypp siden jeg var helt uttörket. Etter 4 dager med sterk antibiotika ble avföringen bedre. Etter hjemkomsten til Norge sliter jeg fremdeles med kvalme, särlig etter större maltider. Avföringen er bedre (ikke lenger vannaktig)men likevel veldig uregelmessig og kan til tider väre lös eller klumpet. Det som bekymrer meg mest er at jeg har mistet ca 12 kilo bare pa en maned og jeg kjenner ingen särlig matlyst. Og spesielt etter at jeg har spist kjenner jeg meg kvalm. Jeg har ingen synlig blod i avföringen. I dag spiste jeg stor frokost og lunsh og matte först pa toalettet sent pa ettermiddagen. Er engstelig for at det kan väre mage, pancreas eller tarm kreft. Jeg har bestilt time for gastroskopi og kolonskopi. Kan det fremdeles väre en mage influenza, eller matforgiftning jeg har hatt, eller er symptomene mine for spesifikke for kreft? Det hadde värt fint a fa din vurdering pa dette. Har ogsa en del smärter i skulder og arm, samt höyre nedre side av magen men vet ikke om det er relatert til dette?
Takk for raskt svar.
Hilsen Mann, 43 år

mann
43

Spør en av våre erfarne leger og fagfolk


Svar fra legen

Hei.

En tenker overhodet ikke på kreft ved en slik sykehistorie som dette. Årsaken er bl.a. det at det debuterte hyperakutt, som en matforgiftning eller infeksjon, og også fordi du er blitt noe bedre med tiden.

Det er bra at du er i kontakt med lege for å utrede dette videre, for det å gå ned tolv kilo betyr alvorlig sykdom.
Du bør for enhver pris levere inn avføringsprøve til legen din for dyrkning mhp patogene tarmbakterier.

Mine gjetninger her går i retning av en alvorlig mageinfeksjon, som du sakte er i ferd med å komme deg av. Bruk probiotika hver dag. (Biola, Kefir e.l.) Ha kontakt med fastlegen inntil sikker diagnose er stilt og du er blitt bedre.

Dine smerter i skulder og arm har sannsynligvis ikke noe med aktuelle sykdom å gjøre. Magesmertene du beskriver kan naturligvis henge sammen med sykdommen din.

Ha det bra og god bedring.

Mage og tarm
Vennlig hilsen

Dr. Brynjulf Barexstein
allmennlege / sjefssvarlege Lommelegen.no
www.barexas.com


Sist besvarte spørsmål

Hei. Jeg har en del plager og bruker derfor div. legemidler. Det jeg lurer på er følgende: Bruker Daivobet salve daglig på fotsålene pga. eksem. Hvis...
Veksthormonmangel? Hei. Jeg er en voksen mann som har veldig tynn benbygning og jeg mistenker at jeg muligens kan ha veksthormonmangel grunnet...
Hei, Har et spørsmål angående søvn. Jeg har vanskelig for å holde en normal døgnrytme. Jeg er B-menneske og har alltid foretrukket å være oppe sent...
Hei. Jeg sliter med smerter og stivhet nederst i ryggen, symptomene har en tendens til å være verre i en periode for så å bli litt bedre, og så verre...
Hei ! Jeg er en kvinne på 55 år som har hatt type 1 diabetes siden 1968. Jeg har hatt en velregulert diabetes og har ingen påviste senkomplikasjoner...
Jeg får plutselig voldsomme smerter i høyre kjeve og liksom bak/inni øret, samtidig smerter øverst i høyre side av ryggen. Smertene kan vare fra 5...