Artikler og legesvar med fagfeltet: Overvekt

Mandag 25. September 2017
Hei! Jeg er en kvinne på 24 år, 153cm og 93kg veide på mitt høgste 98,7 kg. Jeg har i mange år slitt med vekten etter bruk av p-piller når dette var i bruk la jeg på meg 10kg i året og måtte til slutt slutte å bruke dette. Jeg forsøkte også med p-stav da første året la jeg på meg 10kg og andre året ...
Les
MIDJEMÅL: Mer nøyaktig måling, som tar høyde for forholdet mellom fett og muskler.
Torsdag 5. januar 2017
BMI forteller lite om forhold mellom muskler og fett - derfor kan midjemål en bedre metode for å undersøke om du er normal- eller overvektig.
Les
BODY MASS INDEX: BMI er et mål på forholdet mellom vekt og høyde, og kan fortelle deg om du er normal- eller overvektig.
Torsdag 5. januar 2017
Dette er formelen for BMI. Din BMI forteller om du er undervektig, normalvektig, overvektig eller har fedme. Utregningen av BMI er enkel, midjemål kan gi mer nøyaktig måling.
Les
LIPØDEM:
Mandag 15. August 2016
Lipødem er en kronisk sykdom i fettvev og i lymfekanaler som ofte gir "pæreform". Kan vise seg å være en utbredt sykdom blant kvinner.
Les
NÅR VEIER DU FOR MYE? En BMI (kroppsmasseindeks) på over 30 klassifiseres som fedme, over 25 som overvekt. Men du bør også sjekke midjemålet.
Tirsdag 5. januar 2016
BMI alene er ikke nødvendigvis det beste målet på når du bør gå ned i vekt.
Les
EKSTRA JULEKILO? Å gå ned to-tre kilo er ikke så vanskelig, men å ikke gå opp igjen er vanskeligere. Derfor anbefaler ekspertene varige kostholdsendringer for å holde vekta.
Mandag 4. januar 2016
Spise mindre og sunnere, og kutt ut sukkeret, er legenes råd. Kortsiktige kurer har ingenting for seg.
Les
Onsdag 18. mars 2015
Ta deg en tur neste gang du har lyst på noe søtt, så går det trolig over. Slik kan du unngå «cravings».
Les
Fredag 24. mai 2013
Hei! Jeg har vært veldig syk i 13 år. Jeg har fibromyalgi og ME og har vært for det meste sengeliggende. På grunn av dette har jeg gått veldig mye opp i vekt. Fra normalvektig til sykelig overvekt med en BMI på litt over 40. Det siste året har jeg klart sakte men sikkert og komme meg ut å gå leng...
Les
Mandag 15. april 2013
Hei. Jeg er en gutt på 25 som har slitt med svimmelhet lenge, ikke sånn kjempemye, men mer diffus. Kanskje kjennes som å være på en båt. Men av og til føles det som jeg kan falle i bakken. Dette er veldig opp og ned. Kan være fin en dag, men så kan det komme igjen. Jeg kan og nevne at jeg hadde D-...
Les
Onsdag 16. januar 2013
Hei, Jeg fødte i desember 2012 og er veldig glad for babyen osv. Jeg har imidlertid blitt diagnostisert med generalisert angstlidelse og ble av fagfolk rundt meg, anbefalt å begynne på Cipralex for å få det bedre. Gjorde dette under tvil etter keisersnittet, men har da valgt å ikke amme. Mitt pr...
Les

Sider