Graviditet og fødsel
Fredag, 21 april, 2017 - 17:28
Hei, Jeg er gravid i uke 19. Fikk i dag ved et uhell i meg marginal mengde blåmuggost. (dyppet fingeren min i dressingen til min samboer på restaurant i Oslo som viste seg å innholde blåmuggost. Snakker om mindre enn et knivsodd her). Har jeg grunn til å være bekymret for Listeria smitte? Bør...
Mandag, 10 april, 2017 - 10:54
Jeg er gravid i første trimester, og lurer på om jeg kan ta fly. Informasjonen på internett spriker i alle retninger. Fakta jeg antar har relevans: Jeg er 30 år, normalvektig og frisk. Spiser ingen medisiner. Jeg har tidligere hatt to spontanaborter. Den ene i uke 6 + 4 og den andre i uke 6+6....
Søndag, 2 april, 2017 - 08:57
Hei! Er gravid i uke 19. Var i går ute og spiste på Mr Bay Tjuvholmen. Spiste da indrefileet, som jeg ba om å få gjennomstekt. Etter å ha spist noen biter så jeg enda mer nøye på kjøttet og så at det da var litt rosa. Sendte det da tilbake til kjøkkenet, og fikk det tilbake grått. Det jeg...
Fredag, 31 mars, 2017 - 08:15
Hadde ubeskyttet samleie med en jente rundt tiden for eggløsning. "Hoppet av i svingen" og angrepille (Ellaone) ble tatt etter ca 48 timer. Er det noen fare for at hun kan ha blitt gravid? Hvor sikker er angrepillen mtp tidspunkt i syklus og tiden det tok før den ble tatt? Veldig nervøs og...
Torsdag, 30 mars, 2017 - 12:06
Hei, Hadde sex med en jente i forrige uke der jeg "hoppet av i svingen", men nå har tankene kommet på at jeg kanskje ikke trakk meg ut i tide. Jenta var midt i menstruasjonssyklusen (fare for eggeløsning) og tok for sikkerhets skyld EllaOne dagen etter, ca 24 timer etter samleie. Hvor sikker er...
Tirsdag, 28 mars, 2017 - 17:00
Hei! Jeg tok en test onsdag 22 mars, på den testen sto det positiv og at befruktningen skjedde for 1-2 uker siden, som da vil si at jeg da var 3-4 uker på vei? jeg er litt usikker på om min siste mens var min ordentlige mens, siden jeg ikke blødde like lenge, og første dagen var veldig lite og...
Torsdag, 9 mars, 2017 - 09:08
Det er ikke til å komme unna at en vanlig, vaginal fødsel medfører smerter for mange kvinner, men det er mange metoder i dag for å lindre smerten og hjelpe kvinnen gjennom hele fødselsforløpet. Det må også nevnes at smerteopplevelsen varierer fra kvinne til kvinne, og den kan også variere mellom...
Onsdag, 15 February, 2017 - 11:57
Hei! Er kvinne på 35 år som ble litt bekymret over noen prøveresultatene. Fikk skrevet ut blodprøveresultatene mine og så at det sto høy verdi på RDW (17.1). MCH er 32.8, MCHC 34.4 og MCV 95.5. S-Ferritin 47 ( ref 15 -200) og S-jern 12.6 ( ref 9,0 -34) jeg leser på nett av høy RDW kan bety alvorlig...
Torsdag, 2 February, 2017 - 15:38
Hei! Jeg og min mann (begge 33 år) har forsøkt å bli gravide i ett år. Har nylig hatt en utredning hos legen. Hormonene var: FSH 6.3, LH 5.7, Progesteron 37. HSG var fin, den viste en normal livmor og åpne eggledere. Mannen min har tatt sædprøve som var helt fin. Jeg lurer på om det er...
Mandag, 30 januar, 2017 - 10:30
Er jeg helt infertil nå? Overgangsalder neste? Jeg fikk barn nr 1 da jeg var 28 år gammel,ble da raskt gravid, nr 2 kom etter 10 mnd prøving da jeg var 33. Da jeg var 35 år begynte vi å prøve på nr 3. Begynte å få korte sykluser (25 dager) og mellomblødninger. Ble utredet like etter jeg fylte 36...
Tirsdag, 24 januar, 2017 - 13:52
De første tidlige tegn på begynnende fødsel kan være tegningsblødning, veer eller at fostervannet går. Noen opplever også mer uspesifikke tegn som for eksempel nedpress eller "tyngdefølelse" i livmor. Spør du andre kvinner som har født, vil du sikkert få ulike historier om hvordan de opplevde...
Tirsdag, 24 januar, 2017 - 12:27
Keisersnitt heter sectio caesarea på det medisinske fagspråket, og er en operativ forløsning, er et kirurgisk inngrep gjennom livmorveggen for å forløse en gravid kvinne som ikke kan føde vaginalt. 16,9 prosent av fødslene i Norge ble gjennomført med keisersnitt i 2014. LES MER: Fødselens tre...
Mandag, 23 januar, 2017 - 13:46
Fødsel inntrer ideelt ved termindato, det vil si rundt 283 dager etter første dag i siste menstruasjon. Men to uker før og ti dager etter termin er også innenfor normalitetsbegrepet for en fødsel. Det er flere prosesser som setter i gang fødselen, og vi vet ikke hva alle er, men antageligvis...
Torsdag, 19 januar, 2017 - 16:34
Hei, jeg er endelig gravid etter å ha prøvd siden 2012. Dette er et prøverørsbarn så jeg bekymrer meg for den minste ting i svangerskapet. Jeg er nå 32+1 uker gravid og har noen spørsmål til deg, som jeg håper du kan svare på. 1) legen min har tatt blodprøver av meg når jeg var i uke 12 og i uke...
Søndag, 15 januar, 2017 - 23:02
Hei! Grunnet mangelsituasjon på prevesjonsmiddelet Mercilon er det dessverre tomt på mange apotek i landet.. Jeg har i dag (søndag 15 januar) tatt sukkerpille nr.2 på brettet. Skal etter planen starte opp med de aktive pillene lørdag 21 januar. Etter det jeg har forstått vil ikke Mercilon være...
Fredag, 13 januar, 2017 - 14:04
Hei, Jeg er i en situasjon der jeg regner med at jeg mest sannsynlig bare må vente og se hva som skjer, men i mellomtiden er det altfor lett å spekulere - derfor har jeg noen spørsmål om hva som er sannsynlig, og ikke. Beklager på forhånd at dette blir litt langt og kronglete. Jeg testet...
Onsdag, 11 januar, 2017 - 07:39
Hei! Vi er et par som nå i 9 pp har forsøkt å bli gravide på naturlig vis uten hell (fyller 30 i år, mannen er 36). Vi har ingen barn fra før. Jeg hadde en SA i januar 2016, var i uke 5 hvor jeg var til kontroll hos gynekolog etterpå som brekreftet at alt så bra ut og at aborten var komplett. Jeg...
Tirsdag, 10 januar, 2017 - 13:39
Ønsker du å bli gravid, må du regne med å vente noen måneder før det klaffer. Ofte kan tiden fra man planlegger et barn, til man faktisk blir gravid, oppleves som lang.  Det generelle rådet er å søke utredning etter ett år ved prøving, men det er visse tiltak du kan gjøre selv for å øke...
Fredag, 6 januar, 2017 - 18:32
Jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravid (4 uker) og lurer på om jeg kan være i klorvann i første trimester? Både vanlig svømmebasseng og babysvømmingen med barnet mitt der vannet jo holder en høyere temperatur enn vanlig og det jo er en litt økt risiko for smusk i vannet.
Fredag, 6 januar, 2017 - 10:42
Hei! Jeg er gravid i uke 6 med forholdsvis få symptomer. Jeg er ellers frisk og rask med god helse. I går malte jeg et gulv i en garasje med oljebasert grunning som ble tynnet ut med malingstynner. Oppholdt meg i rommet i ca to timer. Når jeg kom hjem leste jeg om skaden man kan påføre...

Sider