Artikler og legesvar med fagfeltet: Allergi

Fredag 31. mars 2017
Heisann. Jeg har en 4 år gammel sønn som får kløende øyne,å da kan det klø til han hovner opp rundt øynene,å han sier det er veldig smertefullt.Det som utløser det det momentant er viss han ser på ipad.Da sluttet han med dt,men da kom dt virkårlig,hjemme i barnehagen osv....Vi tok synstest hos le...
Les
ALLERGIPLAGER: Pollen i lufta skaper plager for dem som er allergiske. Rennende eller tett nese, nysing, kløende og røde øyne er vanlige symptomer.
Torsdag 16. mars 2017
Pollenallergi kan hos noen oppstå først i voksen alder, og er en vanlig sykdom hos nærmere 20% av befolkningen i Norge.
Les
NØTTEALLERGI: Allergi mot nøtter er også en av matvareallergiene som gjerne varer livet ut, og dessverre ikke noe barn vokser av seg.
Tirsdag 14. mars 2017
Nøtteallergi er en vanlig matallergi. For noen kan allergi mot nøtter kan føre til svært alvorlige reaksjoner selv ved inntak av små mengder.
Les
ALLERGI: Svært mange barn og voksne nordmenn har ulike allergier. Pollenallergi er en av de vanligste allergiene.
Mandag 20. February 2017
Allergi er en reaksjon som skjer når kroppens immunsystem reagerer unaturlig på stoffer (allergener) som vanligvis ikke er sykdomsfremkallende.
Les
Onsdag 11. januar 2017
Hei. For noen uker siden oppdaget jeg at jeg fikk plutselige "anfall" av en slags varmefølelse, som bare befinner seg i ansiktet. Jeg blir kokende i ansiktet (ikke videre nedover halsen) og litt rødlett. Trodde først dette kunne ha noe med at jeg hadde magekatarr, og gikk til legen, som skrev ut Ne...
Les
POLLENALLERGI: Mange barn reagerer allergisk på pollen fra tresorter som or, hassel og bjørk.
Tirsdag 3. januar 2017
Pollenallergi er den vanligste allergiformen blant barn, og vi antar at 20 prosent av alle barn har symptomer av sykdommen. Heldigvis finnes det nå gode behandlingsmuligheter, slik at barna skal slippe unødvendige plager.
Les
Mandag 19. desember 2016
Hei! Sønnen vår er tre og et halvt år gammel, og har i dag fått tilbakemelding på en blodprøve som er tatt for å avdekke eventuell allergi. Han har den siste måneden vært svært "rar" i magen, og løper på toalettet veldig ofte. Det kommer ut blankt slim og tyntflytende, vannlignende væske, og det ...
Les
Onsdag 30. November 2016
Jeg sliter med stadige forekomster av angioødem. Dette er noen av de vanligste symptomene: 1. Opphovning av leppe, tunge, innsiden av kinn, halvsidig. 2. Vondt i spiserøret (kvalme, vondt å svelge) 3. Kløe og ømhet under føtter og innsiden av hender 4. Tydelig opphovning av hender, håndledd...
Les
Mandag 28. November 2016
En irritativ, allergisk eller astmatisk reaksjon på parfymestoffer kan være belastende for den det gjelder. Ikke alle tåler produktene de fleste av oss bruker i hverdagen.
Les
Torsdag 13. October 2016
Omkring én million nordmenn har alvorlig pollenallergi. Det er altså svært vanlig, og antallet er økende.
Les

Sider